MENU

Eiken vloeren

In deze modere tijd is er veel vraag naar oude eiken vloeren. Dit is niet vreemd. Een oude vloer zorgt voor ambiance, exclusiviteit en kwaliteit. Houtzagerij Windels laat zien dat die gedegen kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Al meer dan 80 jaar leveren wij vloeren door heel Nederland.

 

  

Wij gebruiken het beste Franse eikenhout uit de champagnestreek, om eiken vloerplanken en eiken parket te maken. Hiervoor gebruiken wij bomen van 250 tot 300 jaar oud! Dit hout is zo uitermate geschikt voor vloerhout omdat het zeer langzaam en gelijkmatig gegroeid is waardoor het hout na droging zeer weinig werkt.

 

Eiken vloerplanken leveren wij in verschillende breedtes en selecties. De breedtes (vaste breedte of wisselende breedte) variëren van 8 centimeter tot 24 centimeter. De standaard selecties zijn:

 

        Boereneiken, met knoesten tot 7 centimeter

        Rustiek, met minder knoesten tot 3 centimeter

        Select, praktisch knoestvrij

        Antiek, gemaakt van oud eikenhout

 

U kunt alle eiken vloeren, indien u deze zelf wilt leggen, kant en klaar geschuurd en geolied krijgen. Wij kunnen de vloeren ook voor u verouderen, logen, borstelen, etc.

 

Doordat we het gehele proces van boom tot gedroogde vloerplank in eigen handen hebben, durven we als enige in Nederland levenslange garantie op onze eiken vloeren te geven!

 

Verder kunnen wij ook de door echte vakmensen zeer gewaardeerde selectie Quartier leveren.